SAGRA doo Gračanica je u novembru 2015 je krenula sa gradnjom stambeno-poslovnog objekta “Čiriš”. Planirani završetak objekta je oktobar 2016. godine.

Osnovne karakteristike objekta

SPO Čiriš sastoji se od dvije lamele (A I B). Lamela A je zapadno, a lamela B istočno. Dimenzije od 20,00 m lamele A i 17,20 m lamele B su, ustvari, širine fasada orijentiranih prema zapadu, odnosno istoku. Pristup objektu je sa naseljske saobraćajnice koja je zapadno u odnosu na objekat. Lamele A i B imaju odvojene ulaze i odvojena stepeništa.U prizemlju zapadne lamele nalaze se jedan poslovi prostor od 81,00 m2.

Spratnost objekta – obje lamele je Sut.+P+2, pri čemu je suteren namjenjen parkiranju i pomoćnim prostorijama. Prizemlje lamele A namjenjeno je parkiranju sa 5 garažnih mjesta prema sjeveru, a u prizemlju lamele A predviđene su i zajedničke prostorije za stanare. Kroz prizemlje lamele A projektovan je pasaž, koji služi kao kolska i pješačka saobraćajnica, koja vodi prema lameli B.

U suterenu lamele B su četiri garažna mjesta i pet otvorenih parking mjesta, kao i kotlovnica sa ostavom ogreva – peleta. I i II sprat lamele A, kao i prizemlje i spratovi lamele B namjenjeni su stanovanju. Ukupno je 21 stambena jedinica u objektu, od čega je 10 u lameli A i 11 lameli B. Stanovi su jednososbni, dvosobni, trosobni i četverosobni, kvadrature od 26,00 do 100,00 m2.

Objekat se nalazi na veoma pristupačnoj lokaciji i veoma ugodnoj za stanovanje. Lokacija je frekventno povezana sa centrom grada.

Glavnu nosivu konstrukciju objekta čine a.b. stubovi i armirano betonski zidovi kao i zidani zidovi od blok opeke debljine 25 cm, temeljeni na armiranobetonske temeljne trake debljine 60 i različite širine do 80 cm.
Glavne značajke naše gradnje:

  • Objekat će imati sve potrebne instalacije koje su neophodne za njegovu normalnu eksploataciju i korištenje,elektrointsalaije,telefonske instalacije,instalacije vodovododa i kanalizacije kao i mašinske instalacije grijanja sa vlastitom kotlovnicom na pelet.
  • Vanjska stolartija je 6 komorna PVC stolarija sa dvostrukim termopan ostakljenjem.
  • Unutarnj otvori-vrata su od prvoklasne jela/smrče građe
  • Kupatila i kuhinje obložene visokokvalitetnom keramikom.

Podne obloge su prilagođene namjenama prostorija:

  • Stubište: granitne ploče
  • Mokri čvorovi: keramika,Balkoni: gres protuklizna keramika
  • Stambene prostorije: troslojni parket-tarket
  • Balkonske ograde su izvedene čeličnih profila
  • Ograda stepeništa o inox cijevi
  • Betonska sitnozrna obloga u garažama

Klikom na sliku željenog sprata možete pogledati specifikacije prostorija.

krov
2-sprat
1-sprat
prizemlje
suteren